Daniel Kolman

Spock

| 0 comments |

Spock je boží. Nedávno jsem o něm měl talk na super akci, jOpenSpace. No dobře, nebylo to nedávno, ale v listopadu, ale teprv teď jsem si vzpoměl, že jsem o tom zapomněl napsat. Ale to nevadí, protože nás stejně všechny brzo nahradí počítače.

Ale popořadě. Spock je obecný nástroj pro automatizaci testů, něco jako JUnit. Na rozdíl od něj má pár skvělých featur, které z něj dělají řádově lepší nástroj než JUnit. V přednášce se dozvíte proč:

Pokud se nechcete koukat na video, zkuste komentované slajdy.

Mimochodem, jOpenSpace se mi moc líbila. Je to menší akce, takže máte možnost seznámit se se všemi účastníky, a protože všichni musí mít přednášku, odpadají pasivní konferenční povaleči. Všichni účastníci byli zajímaví lidé, se kterými je radost pokecat. Také formát konference je bezva: Časový limit přednášky je 15 minut. Nejdřív se mi to zdálo málo, ale v praxi se ukázalo, že se do té čtvrt hodiny zkondenzuje vše podstatné a odpadne balast. Navíc na dvoudenní akci stejně neudržíte pozornost déle. No a když vás řečník nebo téma nudí, trvá to nejdéle 15 minut.

A jaké přednášky mě nejvíc zaujaly? Zdeněk Merta ukazoval Vert.x, takže už javisti nemusí javascriptařům závidět node.js. Pepa Cacek popisoval zajímavý nástroj usnadňující testování java aplikací, Arquillian. Jak se ostěhovat na Nový Zéland a pracovat tam vysvětlil Martin Vích (prezentace). Trochu off-topic, ale zajímavou a hezkou prezentaci měl Honza Štěrba o pečení chleba. Ale nejvíc mě dostal Jiří Fabián AKA Filemon se svojí vizí, jak chce aby vypadala jeho další firma. Pokud podnikáte v IT, určitě si to poslechněte.

(0) Comments

Leave a Response