Daniel Kolman

Přednáška o ASP.NET MVC 2

| 1 comments |

Ve čtvrtek 17.6 jsem měl v Technologickém Centru v Hradci Králové přednášku o ASP.NET MVC 2, organizovanou místní pobočkou WUG. Původně jsem zde chtěl zveřejnit její záznam, bohužel to ale nevyšlo. Když jsem chtěl na konci přednášky záznam uložit, Camtasia oznámila, že "resource allocation failed" a gůglováním jsem zjistil, že záznam nelze odnikud obnovit. Přednáška se nahrávala i na klasickou kameru, na ní ale není dobře vidět obrazovka kvůli vysokému kontrastu (záznam na kameru byl určen primárně pro mé vlastní zpětné hodnocení).

Chci vás proto alespoň odkázat na přednášku Scotta Gu na podobné téma (část 1, část 2), která má podobný rozsah a která mi byla inspirací.

Nabízím zde sice ke stažení prezentaci, ale jelikož byla většina zajímavých věcí předvedena přímo ve Visual Studiu, nemá příliš velkou cenu.

Tak snad někdy příště:-)

Prezentace: ASPNETMVC2.pps
Odkazy k přednášce a ASP.NET MVC: http://bit.ly/kolman-mvc

(1) Comments

  1. petrp said...

    Ahoj Ali Babo,
    thx za info o přednášce o ASP.NET MVC 2.Také jsme byl přihlášen, ale něco mi do toho přišlo..... Se zájmem jsem si přečetl tvé "rady do života" na tvém blogu. Vcelku s nimi souhlasím. Mám jen jednu připomínku. Proč všichni proboha používáte relační databáze a baví vás se trápit s mapováním objektů do databází? (vím NHibernate, Active record atd.. ) ale proboha, co refaktoring? Pořád se jedná o tzv. impedanční nesoulad mezi objektovým a relačním paradigmatem. Připadá ti rozumné při parkování auta do garáže ho rozebrat na díly a teprve potom ho naskládat do garáže? Když s ním chceš vyjet musíš udělat to samé ale obráceně. Závěr: Už několik měsíců používám pro MVC2 Db4Obj a jsem v příjemném šoku - konečně dotazovací jazyk přímo z C# - tedy ostře typový dle standardu OMG. Je to v otevřené i komerční licenci. Instalace je "trifka". Mrkni na to .... Radu do života zasílá Petr. Ahoj

    27. srpna 2010 v 9:09

Leave a Response